Le Florian

Budget: $

Living Room Entrance

Brighter furniture / Demolition of the wall that previously blocked natural light / Bright colour palette and natural textures / Addition of recycled barn wood to hide gyprock beams / Locally handcrafted and LEED certified concrete kitchen counter / Added recessed lighting which were recycled from another project that was going to throw them out. This lighting wakes up the natural textures of wood and brick / Mirror to broaden the space.

Railing and bannister created by local quebecois sculptor Olivier Martineau

Living Room

Counter expansion and beam exposition / Demolition of the wall that previously blocked natural light / Bright colour palette and natural textures / Addition of recycled barn wood to hide gyprock beams / Locally handcrafted and LEED certified concrete kitchen counter / Added recessed lighting which were recycled from another project that was going to throw them out. This lighting wakes up the natural textures of wood and brick / Mirror to broaden the space

Railing and bannister created by local quebecois sculptor Olivier Martineau

Kitchen

Counter expansion and beam exposition / Demolition of the wall that previously blocked natural light / Bright colour palette and natural textures / Addition of recycled barn wood to hide gyprock beams / Locally handcrafted and LEED certified concrete kitchen counter / Added recessed lighting which were recycled from another project that was going to throw them out. This lighting wakes up the natural textures of wood and brick / Mirror to broaden the space.